Drugačiji pristup produkciji promo video materijala omogućava našim klijentima, da umjesto statičnih, već viđenih promo videa fokusiranih na obilježja proizvoda ili usluge, realiziramo filmske priče koje mogu angažirati željenu publiku te im prenijeti osjećaj i emociju njihova poslovanja. Osnovna je zadaća producirati promo video kojeg će se publika sjećati i o njemu pričati.

Imamo iskustva i već snimljene materijale, ali im nedostaje priče. Ne prenose vrijednosti i emocije brenda, koje želimo već jednostavno, prikazuju naš proizvod u očekivanim situacijama.
Feedback klijenta

Važnost storytellinga

Gledatelji se povezuju s pričom, a ona se ne smije bazirati isključivo na obilježjima proizvoda ili usluga. Kako bi ispričali priču, potrebno je gledatelju dati osjećaj u vremenu i prostoru, emociju povezivanja i realan doživljaj proizvoda ili usluge koju želimo prezentirati. Tek ovakav pristup produkciji promo video materijala, može usitinu povezati klijenta s vašom tvrtkom.

Kreiranje i osmišljavanje priče, sastavni je dio video produkcije. Važno je imati copywrittera koji s lakoćom u potrebne riječi, može unijeti magiju. Učiniti priču koju provlačimo kroz video, pamtljivom, izazvati reakciju i emocije koje želimo.

Ukoliko vaša video agencija u timu nema copywrittera, preporuka je angažirati ju/ga samostalno. Video produkcija mora se bazirati na priči koju želite ispričati jer u suprotnome, investicija, trud i vrijeme neće rezultirati željenim, drugoročnim efektom.

Elementi iznenađenja u produkciji promo videa

Posebnim elementima, lokacijama i efektima, gledatelja možemo iznenaditi i zainteresirati.  Cilj je kod dužih video formata zadržati pozornost kako bi gledatelj pogledao/la video priču do kraja.

Tzv. completion rate je postotak koji pokazuje koliki je broj odgledanih videa do kraja / u odnosu na broj započetih pregleda.

Completion rate =Video completes / Video starts

Primjer elementa iznenađenja: Lokacija poslovanja

Pripremajući video priču za More Yachts, bilo nam je važno istaknuti lokaciju poslovanja klijenta. Split kao tradicionalan pomorski grad, ima povjesnu povezanost s morem i dugu tradiciju izgradnje brodova. Za promo video i prezentaciju jedrilica More Yachtsa, gledatelju smo htjeli pokazati kako se cijelo poslovanje odvija na moru.

Cinematic video - Digitalni marketing
Split kao poveznica između tradicije brodogradnje i pomorstva te lokacije poslovanja klijenta

Animirana grafička rješenja - Suvremen video doživljaj kod promo video produkcije

Segmente videa potrebno je dodatno naglasiti, a cijeli dojam promo videa treba biti suvremen. Ukoliko ste odlučili krenuti u promotivne video priče vaše tvrtke u 2020, htjeti ćete postići moderan dojam.

Animirane grafike koristimo za naglašavanje bitnih začajki te isticanje elemenata u videu, a pomažu gledatelju da doživi elemente te da održi pozornost publike tijekom cijelog trajanja promo videa.

Animirana-grafička-rješenja-za-promotivnu-video-produkciju
Animirana grafička rješenja za promo video produkciju

Grafičke animacije poskupljuju produkciju video materijala, ali zbog postignutog efekta, iznenađenja i uključenosti u priču, u konačnici čine investiciju u video produkcijom isplativijom.

Video ćemo prikazivati i na sajmovima gdje nije dozvoljeno imati zvuk. Priča mora biti razumljiva i bez zvuka.
Feedback klijenta

Za što ćete koristiti promo video? Na kojima platformama?

Prije odluke o produkciji, potrebno je definirati za koje sve svrhe bi vam mogao zatrebati. Neke plaforme su ograničavajuće, poput Instagrama koji dozvoljava samo 1 minutu trajanja priče, dok se kod izlaganja na sajmovima ponekada očekuje da vaš promo video ima mogućnost prenijeti priču i emocije, bez zvuka.

Kod našeg pristupa video produkciji, u fazi pripreme i istraživanja i sami pregledavamo kanale komunikacije klijenta. Kod projekata u kojima klijenti koriste društvene mreže, kod video produkcija uvijek se vodi računa o tome da se pripremljena priča optimizira i prilagodi za prikazivanje na Facebook-u, Instagramu, Twitteru, YouTube gdje je često potrebno pripremati poseban format za svaku platformu.

Cilj je da se video materijali iz naše produkcije, mogu koristiti za prenošenje poruke na svim kanalima. Nije efikasno, a često ni isplativo, ignorirati pojedini kanal komunikacije.

POGLEDAJTE PRIMJER FILMSKE PROMO PRIČE IZ S:D PRODUKCIJE

TREBATE PROMO VIDEO?

Javite nam se!

Nastavite čitati