: Video priča o Zagrebu

Uslijed pandemije COVID-a 19 i razornog potresa u Zagrebu, Turistička zajednica grada Zagreba naišla je na izazov u komunikaciji. U razdoblju kada su destinacijski marketing i putovanja bila stavljena na pauzu, bilo je važnije nego ikada poslati relevantnu poruku nade turistima i građanima Zagreba. Višegodišnja suradnja s  klijentom, kroz video serijal Around Zagreb, omogućila nam je brzu reakciju i pristup arhivskim video snimkama.  

Zajedno s klijentom, željeli smo osvijestiti važnost privremenog boravka u sigurnosti doma, bez odlaska na putovanje, ali uz snažnu poruku da će Zagreb biti tu kada uvjeti to budu omogućili. Rezultat je viralna video priča Zagreb Loves You, pripremljena sa šest zagrebačkih kućnih adresa, ispričana kroz glas g. Rob Reider-a, dobitnika pet Emmy nagrada za vlastite emisije

: Nagrade

SILAFEST – Special Jury Award (Srbija)

International Tourism Film Festival (Turska)

Zagreb Tourfilm Festival – The best Croatian film – City (Hrvatska)

Novo priznanje za video Zagreb Loves You

: Izazov

Video je produciran usred lockdowna, nakon razornog zagrebačkog potresa. Za ovaj projekt, nismo bili u mogućnosti snimiti priču pa smo bitno izmjeniti uobičajen proces video produkcije. U vrijeme kada turističke zajednice, zbog zabrana putovanja, nisu znale kako komunicirati, kreirati razumljivu priču za Zagreb, s kojom se publika zaista može emotivno povezati bio je velik izazov

Cilj kampanje Zagreb Loves You bio je nastaviti komunicirati u osjetljivo vrijeme te približiti Zagreb kroz optimističnu video priču koja prikazuje kompleksnu sadašnjost, ali i fokus na doba obnove.

: Što smo napravili?

Video produkcija

Video Zagreb Loves You sastavljen je od arhivskih snimaka, dostupnih isječaka prvih rekacija nakon potresa i live snimaka podrške susjednih zemalja.

Storytelling

Bez mogućnosti snimanja, fokus je bio na razvoju narativa. Posebne priče s kojom se mogu poistovjetiti ne samo građani Zagreba, već gledatelji diljem svijeta.

: Rezultati

Video je objavljen na vlastitim digitalnim kanalima Turističke zajednice grada Zagreba. Mediji su kampanju proglasili jednom od najuspješnijih turističkih komunikacija u koroni.

Zagreb Loves You video - Rezultati (1)
>
200000
REACH
>
1000
LIKES
>
200
SHARES
>
50000
VIEWS
>
1000
ENGAGEMENT
>
0
COMMENTS

Pogledajte još projekata