: Izazov

Predstaviti metropolu i turističku ponudu kroz video serijal koji će potaknuti posjetitelje na istraživanje i dulji boravak u gradu Zagrebu.

: Što smo napravili?

Kroz specifičnu ponudu hrane i vina Zagreba, ali i šire okolice, predstaviti metropolu kao grad koji živi van granica. Građani Zagreba često se odlučuju na vikend izlete, a stranim posjetiteljima kroz video serijal predstaviti ćemo koje su to zanimljivosti van grada ali i u samom gradu, zbog kojih se isplati ostati istraživati ponudu na kontinentu.

: Grafički elementi u sklopu video produkcije

Want-to-see-more-Zagreb

Kroz serijal provlači se niz grafičkih elementa koji pobuđuju interes kod dužih formata videa za YouTube. Plava boja, prepoznatljivih zagrebačkih tramvaja provlači se kroz većinu grafičkih rješenja serijala.

Graficka-rjesenja-za-video-produkciju

Animiranim kartama pokazali smo svaku destinaciju te orijentaciju, u odnosu na grad Zagreb kako bi se gledatelji lakše orijentirali ali i vizualizirali ponudu.

: Video produkcija za sve kanale komunikacije

Svaka epizoda serijala, prilagođena je platformi za prikazivanje te uključuje poseban format za Instagram, Facebook, Instagram i Facebook Stories i YouTube.

Na primjeru niže, primjer je video rješenja za Facebook, na kojem većina posjetitelja video pregledava bez zvuka pa je potrebno grafikama voditi gledatelja kroz priču.

Video projekt prilagođen je formatima za web pregledavanje, oblik kvadrata te vertikalni format korišten za instantne objave na storijima.

Ovo nam je omogućilo da na svakoj platformi na kojoj klijent komunicira, osiguramo maksimalan doseg video materijala i time povećamo učinkovitost video serijala.

mockup-screens-video-formats
Video formati prilagođeni za prikazivanje na svim uređajima

: Video baza i promocija destinacije

Kreiranje video baze s TZG Zagreb, omogućila je korištenje snimaka za kreiranje video priče koju smo prijavili na video natjecanje američkog Wine Spectator-a.

Wine Spectator jedna je od najutjecajnijih vinskih publikacija svijeta a mjesečno web stranice magazina posjećuje 1 mil. čitatelja iz cijelog svijeta. Na natjecanju nije sudjelovala niti jedna turistička zajednica ni organizacija, pa je ovo bila sjajna prilika za pozicionirati vinsku ponudu Zagreba na vrlo kompetativnom američkom tržištu, s kojeg i dolazi velik dio turista s natprosječnom potrošnjom u Hrvatskoj.

Zagrebačka vinska priča s nazivom Winetastic Path Home osvojila je 3.mjesto internacionalnog natjecanja, ujedno i prvo video priznanje ove vrste za Hrvatsku.

Pogledajte još projekata