Video produkcija u turizmu

Turistička zajednica Zagrebačke županije obratila nam se s potrebom da pripremi novi komunikacijski materijal za promociju gastronomskih destinacija Zagrebačke županije, domaćim posjetiteljima.

S klijentom, identificirano je kako većina ciljanog tržišta Zagreba, zapravo ne poznaje dovoljno zagrebački prsten koji ih okružuje. Za potrebe snimanja ove promotivne priče, pregledane su i odabrane lokacije ali i aktivnosti kojima je cilj bio iznenaditi gledatelja i na kraju, potaknuti ga na istraživanje i otkrivanje “neočekivanog” iskustva koje se ponekada, nalazi bliže nego bi pomislili.

Danas je Zagrebačka županija regija u kojoj se proizvode svjetski priznata i prepoznata vina, grožđe sadi na padajućim brežuljcima a često je hrana koju nalazimo na zagrebačkim tržnicama, porijeklom upravo iz zagrebačkog prstena. Županija je u posljednjih nekoliko godina doživjela pravu renesansu kroz brojne kreativne pristupe pa ćete tako moći uživati u posjetu vinarijama koje nude glazbeno-kulturni program ili uživati u jednom od najprepoznatljivijih ladanjskih restorana šire okolice. Upravo je ta nova slika, moderne, očaravajuće i ultimativno opuštajuće Zagrebačke županije bila cilj ove kampanje. 

Promotivni video formati

Video formati očekivani su promotivni materijal za komunikaciju iskustva, osjećaja i dojma kojeg smo u kampanji htjeli prenijeti.

Društvene mreže danas su nezaobilazne kod komunikacije i promocije te ujedno kanal na kojem promotivni filmovi poput ovog, ostvare najveći doseg, Kod planiranja ove kampanje, uzeli smo u obzir da velik dio publike kojoj želimo komunicirati do prvih informacija dolazi upravo na društvenim mrežama te su formati filma, prilagođeni prikazivanju na istima.

Elementi storytellinga u promociji turizma

Kada spominjemo storytelling, često je prva asocijacija kreiranja narativa odnosno priče. No korištenje storytelling tehnika u promociji, obuhvaća niz elemenata koji nam u produkciji služe za bolje prenošenje emocije.

U ovoj smo kampanji narativan dio pratili elementima vizualnog storytellinga. On uključuje niz mogućnosti kod kojih vizualno kreiramo priču. Odabir odgovarajućih lokacija za prenošenje željenih asocijacija, casting uloga u kojem će se ciljno tržište prepoznati, praćenje inicijalnog motiva, da probudimo sva osjetila gledatelja – kroz zvuk, pogled, dočaravanje okusa hrane, senzacije mirisa.

Važan dio pripreme ovog promotivnog filma bio je zvuk, s kojim i započinjemo. Niz kadrova na kojima je posebno snimljen zvuk, ima za cilj potpuno prenijeti atmosferu mjesta. Korišteni tonovi imaju za cilj zaokupirati pozornost gledatelj, ključnu za nastavak gledanja na digitalnim komunikacijskim kanalima.

Rezultati promotivnog filma

Najvažniji pokazatelj uspjeha turističkih kampanja, posebno poput ovih namijenjenih domaćim turistima je instantan feedback ugostitelja i smještajnih objekata. Prema informacijama s kojima raspolažemo, vidljiva je povećana posjećenost odmah po objavi kampanje.

Moć promotivnih turističkih kampanja za lokalno stanovništvo je ogromna. Objavljujući kampanje u pravo vrijeme te prenoseći odgovarajuću poruku ciljnom tržištu, turističke zajednice imaju veliku mogućnost aktivacije posjetitelja na područjima koja promoviraju. Upravo je takav rezultat ostvaren u ovoj kampanji.

Promotivni film ostvario je više od 150.000 pregleda.

Pogledajte još projekata