Grafički dizajn logotipa

Logotip koji "priča priču"

Logotip je jedno od osnovnih sredstava komunikacije s publikom. U procesu grafičkog dizajna logotipa vrlo je važno da „život“ logotipa ne prestaje samim dizajnom, već da se logotip percipira kao dugoročni element stvaranja vrijednosti identiteta brenda. 

: Izazov

Izazov je bio predstaviti prirodne raznolikosti Šibensko-kninske županije i raznovrsnost namirnica koje su prehranile generacije tog područja, pod krunom projekta Taste Šibenik – Knin CountyImajući na umu cilj projekta, povezivanje i promociju proizvođača ruralnih proizvoda, osmislili smo vizualni identitet koji komunicira s publikom.

: Rješenje

Grafički dizajn logotipa
Taste Šibenik-Knin logo

: Ideja za grafički dizajn logotipa

Ideja koja stoji iza grafičkog dizajna Taste Šibenik-Knin County logotipa počinje sa specifičnim položajem i geografijom županije. Uzeli smo u obzir snažan utjecaj mora, soli, ali i rijeke Krke na regiju, koja opskrbljuje vodom okolna područja. Tu međuovisnost prirode i reljefa prezentirali smo kroz geometrijske oblike – kruga.  No, u našem grozdu, bobice (krugovi) posebne su same po sebi, ali skupa prenose poruku zajedništva i bogatstva okusa.

: Boja i tipografija kao asocijacije

Boje međusobno komuniciraju s reljefnim značajkama koje predstavljaju – zelenim plodnim područjima, krš, kamen i more. Njima smo predstavili simboliku sinergije zemlje i lokalnog stanovništva koja omogućuje proizvodnju gastronomskih i enoloških blaga.

Tipografijom otkrivamo rukopis starijih generacija regije, koje su podigle područje Šibensko-kninske županije rukama umornih od rada cijeli dan u polju.

: Dodatni materijali

Dizajn-logotipa-Taste-Šibenik-Knin-na-poleđini-brošure
Taste Šibenik-Knin County brošura
Vizualni identitet projekta Taste Šibenik-Knin County
„Naši proizvođači uspješno čuvaju tradiciju radeći vrhunske proizvode, ali znamo da im treba vjetar u leđa, treba im pomoć u komunikaciji i promoviranju. Upravo je to okosnica projekta Taste Šibenik-Knin County, podrška proizvodnji i ruralnom razvoju županije."
Goran Pauk
Župan Šibensko-kninske županije

PARTNERI PROJEKTA

Treba li vam pomoć u grafičkom dizajnu kreativnog logotipa?

Javite nam se!

Pogledajte još projekata