Wine Spectatorova nagrada i 3.mjesto u svijetu
7

Američki Wine Spectator jedna je od najčitanijih vinskih lifestyle publikacija u svijetu. Video Contest, natjecanje u najboljim vinskim pričama, održava se 13. godinu za redom, a ovo je prvo svjetsko priznanje za video produkciju u domeni vina u Hrvatskoj.

Iznenađenje ovogodišnjeg natjecanje na temu Winederlust (vinskih lutanja) bila je zagrebačka priča. Video „Winetastic Path Home“ gledatelje vodi u Zagreb te kroz dinamične kadrove vinske scene u gradu, isprepletene obližnjim vinogradima, gledatelja upoznaju sa drugačijom ponudom hrvatske metropole i okolice. Time je suradnja Turističke zajednice grada Zagreba i sommelierke Martine Miličević, donijela gradu Zagrebu prestižnu vinsku popularnost i 3. mjesto na svijetu.

„Kako bismo učinkovito prezentirali destinaciju, poruke moramo prilagoditi tržištu kojem se obraćamo. Wine Spectator je jedna od uglednijih američkih vinskih publikacija čije digitalno izdanje mjesečno čita više od 1 mil. posjetitelja kojima smo htjeli Zagreb i njegovu okolicu predstaviti i kao zanimljivo eno odredište Hrvatske. Ove godine, Zagreb je jedina destinacija iz Hrvatske, koja je ušla u finale i na kraju ostvarila sjajno 3. mjesto na svijetu.“

Dr.sc. Martina Bienenfeld
Direktorica Turističke zajednice grada Zagreba

Prva dva mjesta vinskog natjecanja, zasluženo su otišla u ruke kalifornijskih vinara iz Sonome, vinarija Sojourn Cellars i Flambeaux Wine, čineći zagrebačku prijavu još atraktivnijom, obzirom da je jedina priča o destinaciji.

S Turističkom zajednicom grada Zagreba pokrenuli smo video suradnju sa ciljem promocije eno-gastronomske ponude Zagreba, ali i okolice. Video baza ovog projekta bila je osnova prijave na natjecanje Wine Spectator-a. U dogovoru s klijentom, odlučili smo materijale prilagoditi osobnoj i istinitoj priči sommelierke koja je rođena i cijeli život živi u Zagrebu te poslati na natjecanje koje traži ovakav format priče.“ izjavljuje Martina Miličević, direktorica agencije Sekunde Digital specijalizirane za komunikaciju vina i turizma, koja u nagrađenom videu predstavlja Zagreb očima vinoljupca.

Zagreb pored New Yorka

The finalists represent the world of wine, from the West Coast to New York City to Zagreb, and a few places in between.“, stoji na stranicama winespectator.com. Ova prva vinska video nagrada za Hrvatsku primjer je sjajne native kampanje,  a sudeći po broju pregleda na YouTube stranicama natjecanja, videu o Zagrebu popularnost i dalje raste, uz poziv: „Take a quick journey through Zagreb, the capital of Croatia, where vineyards are only minutes away!“.

EXPLORE MORE