Otkrijte kako video sadržaj može povećati doseg vaših društvenih mreža za 48%
7

U Sekundama smo napravili prilagođenu analizu svih sadržaja koje je klijent iz turističke industrije objavio na Facebooku tijekom jedne godine. Naš cilj bio je istražiti i potvrditi učinkovitost video sadržaja u usporedbi s drugim vrstama sadržaja na digitalnim kanalima. U ovom blogu podijelit ćemo ključne brojeve iz naše analize i dati uvid u to kako optimizirati video sadržaj za maksimalne rezultate.

Ako ste tvrtka koja želi poboljšati svoju digitalnu marketinšku strategiju koristeći video, nastavite čitati i otkrijte snagu storytelling video sadržaja.

48% veći doseg i 64% veći angažman publike uz video sadržaj

Video sadržaj je vrlo učinkovit oblik sadržaja na digitalnim kanalima i postiže 48% veći doseg i 64% veći angažman korisnika od drugih oblika sadržaja u prosjeku. Ove stvarne brojke potvrđuju važnost videa u vašim digitalnim marketinškim strategijama.

2x veći doseg uz prilagođeni video sadržaj za društvene mreže

Prilagođavanje video sadržaja za društvene mreže poput Facebooka i Instagrama može dovesti do 2x većeg dosega u odnosu na npr. videa kojeg ste pripremali za YouTube i podijelili na ostalim društvenim mrežama.

Kako prilagoditi svoj video sadržaj za društvene mreže? Evo nekoliko savjeta:

  • Prilagodite omjer slike: Na primjer, Instagram video obično je kvadratni, dok su Facebook videi često landscape formata. Prilagođavanjem omjera slike vašeg videa možete osigurati da izgleda najbolje na svakoj platformi.
  • Optimizirajte duljinu: Korisnici društvenih mreža imaju kratak attention span  pa je važno da vaš video sadržaj bude kratak i sladak. Na platformama poput Instagrama, videozapisi su obično 60 sekundi ili kraći. Međutim, Facebook dozvoljava duže videe, pa je važno optimizirati duljinu vašeg videa za svaku platformu.
  • Dodajte titlove i grafičke natpise: Brojni korisnici konzumiraju sadržaj bez zvuka, titlovi i grafički sadržaj pomoći će publici da se poveže s vašim video sadržajem.
  • Koristite upečatljive vizuale: Društvene mreže su vrlo vizualne, stoga je važno koristiti upečatljive vizualne elemente u svom video sadržaju. Hrabre boje, animacije i grafike da biste privukli pažnju gledatelja i zadržali ih zainteresiranima.

Slijedeći ove tehnike, možete osigurati da je vaš video sadržaj optimiziran za svaku društvenu mrežu, što dovodi do većeg dosega i angažmana, rezultirajući boljim povratom ulaganja za vašu video produkciju.

3x veći VCR s video pričama

U Sekundama često kreiramo narativne video kampanja i oslanjamo se na pripovijedanje da bismo privukli ali i zadržali pažnju publike. Ova metoda se pokazala pobjedničkom za našeg klijenta jer su video sadržaji s pričom imali 3x veći postotak završetka gledanja (VCR) u usporedbi s drugim video sadržajima.

Duži narativni formati na Facebooku u našoj produkciji imali su manji doseg, ali veći postotak završetka gledanja.

10% povećanje pratitelja uspješnim video strategijama

Cilj video strategije našeg klijenta bio je zadržati zainteresiranost postojeće publike i pružiti vrijedan sadržaj kako bi ih zadržao. No naravno, pružanjem relevantnog video sadržaja ova dobro poznata Facebook stranica rasla je 10% godišnje.

Video sadržaj i stope rasta bit će znatno veći za manje brendove koji ranije nisu koristili video ili tek počinju s njim.

video sadržaj može povećati doseg vaših društvenih mreža

Želite povećati učinkovitost videa na društvenim mrežama?

EXPLORE MORE