Destinacijski film Slavonija i Podravina
7

Virovitičko-podravska županija smještena je u sjeveroistočnom dijelu Hrvatske, a obuhvaća područja Slavonije i Podravine. Županija je bogata raznolikostima, s južne strane omeđena je Bilogorom, parkom prirode i UNESCO svjetskim geoparkom Papukom i Krndijom, čiji se obronci postupno stapaju s Panonskom nizinom. Prepoznatljiva je po bioraznolikosti i impresivnoj prirodi: sjevernim dijelom županije teče rijeka Drava, dio zaštićene UNESCO-ve mreže rezervata biosfere.

Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije kontaktirala je SEKUNDE u potrebi za razvojem destinacijske priče i produkcije promotivnog filma. Na destinaciji su danas obnovljeni brojni dvorci i kurije, obiluje suvremenim interpretacijskim centrima i posjetiteljima nudi jedinstven doživljaj putovanja, gdje sami kreiraju željene uspomene.

Razvoj destinacijskog sadržaja i priče

  • Naglasiti očuvanu prirodu i prirodnu raznolikost destinacije
  • Potaknuti posjetitelje na aktivan odmor i istraživanje
  • Pokazati interaktivna iskustva u suvremenim interpretacijskim centrima

Kod kreiranja destinacijske priče Slavonije i Podravine, krenuli smo od početka, pitajući se zašto putujemo. Na ovaj način, gledatelju smo dali priliku da se uživi u film jednako koliko je moguće uživiti se na samoj destinaciji.

Vjerujući da putujemo da bismo otkrili sebe, gledatelj uranja u aktivnosti i prizore destinacije koja će omogućiti da upoznavanjem nečeg novog još bolje upoznamo sebe.

Turistički doživljaj kroz storytelling

Globalni trend u industriji turizma je izgradnja poslovanja ili njegovih segmenata kroz priče. Kako bi naš gledatelj i posjetitelj bio uronjen u priču, ona mora biti hedonistička, ali mora i ponuditi odmak od svakodnevne stvarnosti (eskapizam), pokazuju istraživanja turističkih iskustava na primjeru skandinavskih zemalja (Mossberg). Koristeći storytelling u pripremi destinacijske priče, svjesni smo glavnih pokretača putovanja.

U ovom turističkom filmu zaputit ćemo se na putovanje u potrazi za odgovorom na pitanje “Zašto putujemo?” Neočekivana priča o Slavoniji i Podravini vodi nas na uzbudljivo putovanje samootkrivanja. Kroz ljepotu ove jedinstvene destinacije i bogatstvo njezine kulturne baštine, shvaćamo da putujemo kako bismo postali drugačija verzija sebe.

Film prikazuje zadivljujuću prirodu ovog područja, fascinantnu povijest i lokalne običaje, pozivajući gledatelje na putovanje transformacije i obnove. Pridružite nam se u otkrivanju pravog smisla putovanja i pronađite dublji smisao sebe kroz ovu inspirativnu priču.

Faze produkcije turističkog filma

Istraživanje – s klijentom definiramo doživljaje koje želimo predstaviti, tko je dosadašnja publika te kome se obraćamo. Gleda se kontekst i okruženje turističkog doživljaja, jednako kao i trenutni imidž destinacije.

Pregled lokacija i terena – s prikupljenim materijalima i prema briefu klijenta, prije samog kreiranja destinacijske priče i početka snimanja, pregledava se teren i potencijalne lokacije. 

Priprema destinacijske priče i scenarija –agencija kreira prijedlog destinacijske priče i lokacija koje bi bile uključene u film.

Snimanje – prema odobrenom scenariju i planu snimanja s uključenim lokacijama, kreće se u realizaciju i samo snimanje. Ovisno o trajanju filma i destinacijskoj priči, snimanja traju nekoliko dana a ponekad se snimanja odvijaju u nekoliko uzastopnih perioda.

Montaža – zadnji dio produkcije filma u kojem objedinjujemo sve korake i stvaramo zamišljeni turistički film. U ovom koraku, snimamo narativ i glasovne glumce, dodajemo glazbu i zvukove te destinacijska priča dobiva svoj finalni izgled.

Festivali i nagrade:

Japan World’s Tourism Film Festival 2023. – Official Selection

International Tourism Film Festival Africa 2023- Finalist

Produkcija: SEKUNDE

Kreativni direktor i producent: Martina Miličević

Režija i montaža: Franko Dujmić

Snimatelj: Robin Pretković

Glas: Hrvojka Begović

Copywriter: Rona Žulj

Glumci: Heda Orešić, Mateo Sušin